BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jó hangulatban ébredt a forint

A forint a Moody’s tegnapi leminősítését követően viszonylag kedvező árfolyamon indult az euróval és a svájci frankkal szemben, de a jelek szerint ma volatilis lesz az árszint.

Egy euróért jelenleg 279,15 forintot adnak a tegnapi 278,78 forintos záróárhoz képest, vagyis a forint némileg gyengült a hétfői teljesítményhez viszonyítva. Ugyanakkor a hazai deviza igen szűk sávban mozgott az euróval szemben ma, a leggyengébb árfolyam 279,58 forint volt, míg a legkedvezőbb ár 278,57 forint. A mai átlag 279,10 forint volt eddig.

A forint a svájci frank tekintetében is gyengült, de csak árnyalatnyit: a tegnapi 213,41 forinthoz képest a jelenlegi árfolyam 213,53 forint. Az átlag 213,61 forint eddig, a forint ma egyszer már átlépte a 214-es szintet, igaz, csak épphogy.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Mint arról beszámoltunk, egyszerre két fokozattal minősítette le a Moody’s a magyar államadósság besorolását, Baa1-ről a befektetésre ajánlott szint legaljára, Baa3-ra. Ez utóbbi megfelel az 1996-os besorolásunknak, és egy kategóriába kerültünk Romániával, illetve Bulgáriával.

A lépésnek közvetlen technikai következménye még nincsen, de a hírre enyhén negatívan reagáltak a magyar pénzpiacok, mivel a lépés már jórészt be volt árazva. A minősítő alapvetően az államháztartás átláthatóságának csökkenésével indokolta a tegnap nyilvánosságra hozott döntését, ráadásul maradt a negatív kilátás is a jövőbeni besorolásokra vonatkozóan.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.