BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kilőtt az OTP-rakéta

Egyelőre folytatja erősödését a pesti parkett, elemzői vélemények szerint nem lesz hosszú távú ez az emelkedés. Amerika ugyan mínuszban zárt kedden, de az ázsiai és európai indexek pluszt értek el.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 1,53 százalékos pluszban járt délelőtt, így 20 956,08 pontra erősödött a tőzsdeindex.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP tovább menetel, szerdán délelőtt 2,31 százalékos erősödést mutatnak a bankpapírok, melyek jegyzése így 5 039 forinton zajlik. A Mol is hasonlóan jól teljesít, az energiapapírok 1,64 százalékos erősödést követően 18 900 forinton álltak.

A Richter is pluszban kezdte a napot, a gyógyszeripari részvények 1,39 százalékkal 43 600 forintig erősödtek. Az MTelekom 1,65 százalékkal 554 forintra erősödött.

A vezető európai indexek kedden még mínuszban zártak, a tendenciától elszakadt a pesti parkett, amely 2 százalékos emelkedéssel zárt, emlékeztetett Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője. Az elemző szerint a nemzetközi piacokon az eurózóna adósságválsága továbbra is napirenden van, és bár a kínai novemberi feldolgozóipari adatok jobbak lettek a vártnál, nem biztos, hogy ez elég lesz a piacokemelkedéséhez.

Az amerikai piacok mínuszban zártak tegnap, a Nasdaq 1,07 százalékos, az S&P 500 0,61 százalékos csökkenéssel zárt. Az ázsiai indexeket a jó makro adat felhúzta, a Shanghai Composite indexe 0,12 százalékos, a Nikkei Average index 0,51 százalékos pluszt ért el.

Az európai piacokon optimizmus uralkodik, a német DAX index erős 0,83 százalékos, a lengyel WIG20 PEDIG 1,06 százalékos erősödést produkált a délelőtt folyamán.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.