BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Lendületben a Mol - AZ OTP gyengélkedik

Amerikában, Ázsiában és Európában is kitart a növekedés, jelentősebb erősödést csak az ázsiai indexek értek el. A pesti parketten nem mutatnak nagy mozgást a részvények.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,34 százalékos emelkedést ért el a délelőtt folyamán, így 21 309,5 ponton állt a tőzsdeindex.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt csak az OTP és a Richter veszített nyitóértékéből. A bankpapírok árfolyama 0,17 százalékos gyengülést követően 5 260 forinton állt. A gyógyszerpapírok hasonló 0,18 százalékos mínuszt könyvelhettek el, árfolyamuk így 42 120 forintra csökkent.

A Mol a leglendületesebb részvény kedden délelőtt. Az energiapapír árfolyama 1,35 százalékos emelkedést ért el, így a részvények kereskedése 19 765 forinton zajlik. Az MTelekom már szerényebb 0,57 százalékos növekedést ért el, így részvényeinek kereskedése 524 forinton zajlik.

Hétfőn pluszban zártak a vezető tengerentúli tőzsdék. A Nasdaq 0,25 százalékos, az S&P500 szintén 0,25 százalékos növekedéssel indította a hetet. Az ázsiai piacokon már jelentősebb növekedést tapasztalhattunk. A Nikkei Average index 1,51 százalékkal, a Shanghai Composite indexe pedig 1,79 százalékkal emelkedett.

Kedden az európai indexek többsége pozitív tartományban mozog. A DAX index 0,53 százalékos, a CAC40 index 0,52 százalékos növekedést ért el a délelőtt folyamán. A régiós lengyel WIG20 már szerényebb 0,31 százalékos növekedést könyvelhetett el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.