BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megindulhat a spekuláció a forintpiacon a bóvli kategóriáról

Erősödött a forint hétfő reggel, elemzők szerint azonban tartani lehet attól, hogy a Fitch Ratings nemzetközi hitelminősítő Magyarország adósosztályzatát rontó döntését követően spekuláció kezdődik a forint piacán.

A PNB Paribas elemzői egy ügyfélértesítőben úgy fogalmaznak: "most már számíthatunk arra, hogy a piacon megindul a spekuláció a (devizában fennálló magyar államadósság) bóvli kategóriába sorolásáról, ami különösen káros volna a helyi eszközökre nézve" - áll a DowJones amerikai gazdasági hírügynökség hétfő reggel megjelent térségi piaci körképében.

Az eurót hétfő reggel 7 óra körül 278,50 forinton jegyezték. Péntek délután, a devizapiaci kereskedés zárásakor és vasárnap este egyaránt 279 forint fölött jegyezték az eurót.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A svájci frankot 220,85 forinton jegyezték hétfőn kora reggel a nemzetközi bankközi devizapiacon, a péntek délutáni 221,94 forint és a vasárnap késő esti 221,06 forint után.

Egy dollár 212,08 forintba került hétfő reggel, a péntek délutáni 212,75 forint és a vasárnap esti 212,94 forint után.

Száz japán jen 256,17 forintba került hétfő reggel. Péntek délután 256,78 forintot, vasárnap este 256,69 forintot ért száz japán jen.

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.