BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megint átbukott egy szinten a forint - 224 felett a frank

A svájci frank ára nem mérséklődött tegnap óta és a jelek szerint a forint továbbra sem lesz képes legyőzni az alpesi devizát, amelynek ereje a nemzetközi piacon is megmutatkozik.

13 óra után

A forint esett az euróval szemben, így 279,2-es árfolyamról 280-ig gyengült a hazai deviza, majd 280 alatt stabilizálódott az árfolyam. A forint 0,24 százalékos eséssel napon belül a régió legrosszabbul teljesítő devizája. A svájci frank jegyzése 223,5 feletti árfolyamról 224,5-re ugrott.

Az euró/frank 1,249-ről 1,2466-ra változott: elemzők elmondták, az év végén kevesebb likviditás van a piacon, így nagyobb mozgásokra is fel kell készülni. A forint már csak két egységre van a történelmi mélypontjától a frankkal szemben.

Délelőtt

Egy svájci frankért jelenleg 223,12 forint adnak a bankközi devizapiacon. Ez ugyan kis erősödésnek felel meg a tegnapi, 223,60 forintos záróárhoz képest, de az árfolyam mai mozgásait megfigyelve egyértelmű, hogy nem fog sokáig tartani. Ma már a 224 forintos határt is átlépte egy időre a svájci frank, az átlagos árfolyam pedig 223,50 forint volt.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Mint arról korábban beszámoltunk, a válsághelyzetben mentsvárként szolgáló alpesi deviza erősödésének láthatóan semmi nem szab gátat, beleértve a Svájci Nemzeti Bankot is, amely egyes elemzők szerint képtelen megfékezni a száguldást. A svájci frank ezért sorra dönti a rekordokat az euróval és a dollárral szemben is, a várakozások szerint a frank/forint árfolyam csak a következő év februárja körül stabilizálódhat.

Az euróval kapcsolatban a helyzet jobb, az ár jelenleg 279,21 forint, ez hajszálnyi gyengülés a tegnapi, 279,13 forintos záráshoz képest. Az árfolyam egyébként igen stabil, ezt mutatja, hogy a mai átlagár 279,16 forint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.