BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Menetel a forint - A régió mögöttünk kullog

A forint tovább erősödött délután, elérte a 277,6-os szintet az euróval szemben.

Reggel 278,78-as záróról 277,9-es szintig erősödött a hazai deviza a közös európai fizetőeszközzel szemben. A nemzetközi befektetői hangulat kedvező, az európai vezető tőzsdeindexek 1,25-2 százalékos pluszban állnak.

A forint délelőtt megingást mutatott: 278,5-ig gyengült a forint, majd újra 278 alá kapaszkodott. Az euró pillanatnyilag 277,6 forint.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A forint 0,5 százalékot erősödött az euróval szemben kedden, a lengyel zloty 0,15 százalékot gyengült. Szokatlan módon, a cseh korona is esett, 0,26 százalékos mínuszban áll.

A forint minden feltörekvő devizát lenyomott - Mi történt?

A Moody’s leminősítése utá n a forint zuhanni kezdett, de még hétfő este korrigálni tudott. Az erősödés kedden folytatódott. A Fitch még ebben az évben nyilatkozik a magyar adósság besorolásáról: Európa legnagyobb hitelminősítője két szinttel tartja a „bóvli” felett Magyarországot.

A piacokon még mindig jelentős a volatilitás: az eurózóna adósságválságára nem született megoldás. Az Európai Központi Bank stabilizálhatja a piacokat kötvényvásárlással.

A frank ára 212,5 forint, ám a hullámzás jellemző volt napközben: a reggeli 213,8-ról 212,74-re erősödött a forint, majd 213 fölé vándorolt a kurzus. Innen kapaszkodott vissza 212,5 alá a hazai deviza.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.