BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagyot erősödött, de visszapattan a forint

A forint a kora reggeli órák után tovább erősödött, de röviddel kilenc óra után ismét gyengülni kezdett a svájci frankkal és az euróval szemben.

Egy euróért jelenleg 278,89 forintot adnak a tegnapi, 279,94 forintos záróárhoz képest. A hazai deviza eddig szűk sávban mozgott az euróval szemben, az átlagos árfolyam 279,15 forint volt, ami jó hír az előző napok gyengélkedése után. A legrosszabb pillanatában sem lépte át a 281-es határt a forint és a legerősebb szint 278,42 forint volt.

A mozgás hasonló a svájci frank esetében is, az alpesi deviza ára most 211,92 forint, a záróérték 212,68 forint volt. A kilengések itt is igen kicsik, az átlagos árfolyam ma 212,46 forint volt, és mind a legrosszabb, mind a legjobb érték valamivel a 212-es szint felett mozgott.

Elemzők szerint a forint erősödhet csütörtökön az euróval szemben, a jegyzések az eurónkénti 277-280 forint közötti sávban mozoghatnak. Ugyanakkor aggodalmak árnyékolják be a forint pályáját. "Nem tetszik nekünk, ami Magyarországon történik" - fogalmazott a stockholmi központú Nordea bank egy elemzője a budapesti kormány gazdaságpolitikai lépéseivel összefüggésben.

Az elemző arra számít, hogy a piac "megbünteti" a forintot, ami a devizahiteles magyar háztartásokat és vállalatokat hozza nehéz helyzetbe. "Ilyesmit pedig a kormány remélhetőleg nem akar" - idézte a Nordea elemzőjét reggeli közép-kelet-európai régiós piaci körképében a DowJones amerikai gazdasági hírügynökség.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.