BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább esik a pesti parkett - Európa minimális pluszban

Tovább gyengül a pesti parkett, egyre mélyebbre süllyed a tőzsdeindex és több vezető részvény is. A vezető európai piacok pozitív tartományba kerültek, a tengeren túlon eséssel kezdték a kereskedést.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX tovább folytatta délelőtt megkezdett lejtmenetét. Délutánra a tőzsdeindex 1,91 százalékos mínuszt követően, 21 107,35 pontra süllyedt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt a Mol mutatja a legnagyobb mozgást, az energiapapírok előbb ledolgozták délelőtti veszteségüket délutánra egy rövid időre pluszba kerültek azonban nem volt tartós az erősödés. Nem sokkal négy óra előtt 0,17 mínuszt követően 19 770 forinton jegyezték a társaság részvényeit.

Az OTP már erősebb 2,57 százalékos mínuszt ért el, így 5 115 forinton állnak a bankpapírok. Az MTelekom is erőteljes lejtmenetnek indult. A távközlési papírok árfolyama 2,75 százalékos mínuszt könyvelhetett el, így a részvényeket 530 forinton jegyzik. A Richter is hasonlóan rossz teljesítményt mutat. A gyógyszeripari részvények árfolyama 2,63 százalékkal csökkent, így 42 500 forinton zajlik a kereskedés.

A vezető európai indexek többsége minimális pluszba került délutánra. A német DAX index 0,16 százalékos, a lengyel WIG20 0,04 százalékos erősödést ért el. A tengeren túli piacok eséssel indították a hét első kereskedési napját. A Nasdaq 0,1 százalékos, az S&P 500 0,2 százalékos mínuszt könyvelhetett el nyitás óta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.