BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább esnek a részvények

A pesti parkett vezető indexe magához térni látszik azonban a blue chipek többsége továbbra is erős mínuszokat produkálnak. A vezető európai indexek vegyesen teljesítenek, de nyitóértéküktől erősebb elmozdulást nem mutatnak.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 1,0 százalékos mínuszban járt délután egy órakor, így 21 304,84 pontra kapaszkodott vissza a tőzsdeindex.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A vezető részvények többsége még mindig jelentős sokkban van a Moody’s leminősítését követően. A Mol azonban egyedüliként ledolgozta hátrányát, és már csupán 0,05 százalékos mínuszban jár. Az energiapapírok kereskedése így 19 795 forinton zajlik.

A Richter vezeti a blue chipek közti negatív ranglistát. A gyógyszeripari részvények 1,94 százalékos csökkenést követően 42 800 forinton állnak. Az MTelekom hasonló 1,83 százalékos mínuszt ért el, így a távközlési papírok kereskedése 535 forinton zajlik. Az OTP 1,52 százalékos mínuszban állnak, így a bankpapírok jegyzése 5 161 forinton történik.

A vezető európai indexek vegyes teljesítményt mutatnak hétfőn kora délután, azonban jelentős mozgást nem mutatnak a piacok. A német DAX index 0,05 százalékkal, a lengyel WIG20 0,18 százalékkal gyengült.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.