BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Veszik a magyar adósságpapírt, mint a cukrot!

A 3 hónap lejáratú kincstárjegyekre nagy túljegyzés volt, a hozam mérséklődött.

Az Államadósság Kezelő Központ 40 milliárd forintnyi diszkontkincstárjegy eladását tervezte kedden. Ez az első aukció azóta, hogy a Moody’s leminősítette hazánk adósságának besorolását, egy szinttel a „bóvli”, befektetésre nem ajánlott kategória fölé sorolva. A hitelminősítő negatív kilátással látta el hazánkat, így további leminősítés nem kizárt.

A három hónap lejáratú kötvényekre hatalmas túljegyzés volt, a piac stabilitást mutat az előző „gyenge” jegyzésű aukció után. Az elődleges forgalmazók 137,4 milliárd forintnyi papírt vettek volna, az ÁKK 5 milliárd forinttal megemelte az eredetileg tervezett eladási mennyiséget. A túljegyzés mértéke az eredeti szinthez képest 3,425-szörös.

A minimális hozam 5,67 százalékon alakult, a maximális hozam 5,75 százalékon, az átlaghozam 5,72 százalék lett. Az elmúlt heti bizonytalanságokat tekintve a hozam viszonylag szűk tartományban szóródott. Az előző hasonló futamidejű aukción 5,78 százalékon alakult az átlaghozam, így 6 bázispontos mérséklődés tapasztalható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.