BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zárásra mínuszba zuhant a BUX

Nap végére mínuszba zuhant a pesti parkett, az összes vezető veszített értékéből zárásra. Európa vezető indexei vegyes képet mutatnak, a tengerentúli piacok is veszítettek a lendületből.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX zárásra 0,42 százalékos mínuszba zuhant, így a hét utolsó kereskedési napját 21 671,73 ponton várja a tőzsdeindex.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Zárásra a blue chipek többsége mínuszba került, csak a Richter tartotta nyitóértékét. Így a tegnapi 44 000 forintos záró értékén várja a holnapi kereskedést a gyógyszeripari részvények árfolyama.

A Mol 1 százalékos mínuszt könyvelhetett el csütörtökön, így az energiapapírokat 19 800 forinton jegyezték záráskor. Az MTelekom szerényebb 0,74 százalékos veszteséget ért el, így a távközlési papírok 536 forintot érnek. Az OTP nem bírta megtartani előnyét és zárásra minimális 0,05 százalékos mínuszt produkáltak a bankpapírok, melyek így 5 327 forintra gyengültek.

A vezető európai indexek vegyes képet mutatnak. A DAX index 0,27 százalékos mínuszba került, míg a CAC40 index 0,55 százalékos pluszban járt. A régiós lengyel WIG20 0,25 százalékos mínuszba süllyedt. A tengerentúlon a nyitást követő növekedés lanyhulni kezdett egyes vezető indexek mínuszba kerültek. A Nasdaq 0,12 százalékos, az S&P500 index 0,17 százalékos pluszban állt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.