BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Zuhan az OTP - Pesszimisták az európai piacok

A szerdai korrekció után újra mínuszban indultak az európai indexek. A pesti parkett is gyengén kezdte a napot, az OTP nagy eséssel nyitott.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 0,66 százalékkal, 21 312,84 pontra gyengült a délelőtt folyamán.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek többsége mínuszban tartózkodik, a Mol egyedüliként 0,09 százalékos pluszt mutat, részvényeinek kereskedése így 20 620 forinton zajlik.

Az OTP nagy lendülettel indult meg lefelé. A bankpapír árfolyama 1,6 százalékkal csökkent a délelőtt folyamán, így 5 038 forinton jegyezték azokat. Az MTelekom is jelentős, 0,77 százalékos mínuszt könyvelhetett el, így a távközlési papír kereskedése 512 forinton zajlik. A Richter hasonlóan rossz, -0,6 százalékos teljesítményt mutatott a délelőtt folyamán. A gyógyszerpapír így 42 900 forinton áll.

Szerdán minimális pluszt értek el a tengerentúli vezető indexek. A Nasdaq 0,15 százalékos, az S&P500 0,1 százalékos növekedéssel zárta a kereskedést. Ázsiában már valamivel vegyesebb a kép, azonban a vezető indexek többsége még mindig pozitív tartományban mozog. A Nikkei Average index 1,12 százalékos csökkenést mutat, míg a Shangai Composite indexe 0,29 százalékkal erősödik.

Az európai indexek többsége gyengülésnek indult csütörtökön. A DAX index 0,21 százalékos, a CAC40 index 0,44 százalékos mínuszt mutat. A régiós lengyel WIG20 a pesti indexnél szerényebb 0,19 százalékos csökkenést könyvelhetett el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.