BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Alulteljesített a pesti tőzsde

A régiós és a tengerentúli indexek is sokkal jobbak lettek a BUX-nál

Összegzés. Az elsőtől az utolsó tőzsdenapig nem tudott emelkedni tavaly a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX, miközben a bécsi és a varsói parkett irányadó mutatója százalékosan két számjegyű pluszba került. Két nagypapír árfolyama is sokat esett, az OTP több mint 10, a Magyar Telekom 30 százalékot, a vezető részvények közül egyedül a Mol árfolyama nőtt. A befektetők egyes kispapírokon jól kereshettek, különösen az RFV-n, amelynek árfolyama kétharmadával nőtt az év során.

A hazai részvénypiac az idén is kockázatos maradhat, a globális szinten tevékenykedő nagyvállalatok azonban egyre vonzóbbá válhatnak. A szakértők szerint akár 15-20 százalékkal is emelkedhetnek a Wall Streeten az árfolyamok, és érdemes lehet átcsoportosítani a megtakarításokat a ciklikus ágazatokba, a pénzügyi és a technológiai szektor részvényeibe.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.