BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csak az OTP tartotta magát

Véget ért az optimizmus a piacokon, az európai és a tengerentúli vezető indexek is vegyes képet mutatnak. A pesti parkett vezető részvényei közül csak az OTP erősödött.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,42 százalékos csökkenést követően 22 389,56 ponton zárta a csütörtöki kereskedést.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A blue chipek közt egyedüliként az OTP tartotta magát. A bankpapírok árfolyama 0,37 százalékkal 5 370 forintig emelkedett.

A vezető részvények többsége veszített értékéből a kereskedési nap folyamán. A legjelentősebb csökkenést 1,21 százalékot az Mol részvényei könyvelhették el. Az energiapapírok így 21 900 forintos árfolyamon várják a folytatást. Az MTelekom 0,9 százalékos csökkenést követően 546 forintos árfolyamon fejezték be a kereskedést. A Richter szerényebb 0,02 százalékos gyengülést produkált, a gyógyszerpapírokat így 43 240 forinton jegyezték záráskor.

A vezető európai indexek vegyesen teljesítettek csütörtökön. A szerdai portugál kötvény aukció lendületet adott a növekedésnek azonban az idei első spanyol aukció előtt bizonytalanná váltak a befektetők. A sikeresnek mondható aukció azonban a jelentős hozamemelkedés miatt nem nyugtatta meg a kedélyeket. A DAX index 0,16 százalékos mínuszban, míg a CAC40 index 0,53 százalékos pluszban járt. A régiós lengyel WIG20 0,26 százalékot veszített nyitóértékéből.

A tengerentúli indexeknek a vártatlanul jó külkereskedelmi mérleg adat sem adott lendületet, elemzők szerint a váratlanul megugró munkanélküli segély kérelmek negatív hatásai tükröződnek a piacokon, melyek vegyes képet mutatnak. A Nasdaq index 0,08 százalékos pluszt, míg az S&P500 0,1 százalékos mínuszt mutatott a pesti záráskor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.