BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Egyszerre drágul az euró és a frank - Gyengélkedik a forint

A forint a kora reggeli erős teljesítmény után délutánra gyengélkedni kezdett a svájci frankkal és az euróval szemben is.

A tegnapi kamatemelés után erősödést vártak az elemzők a forint piacán, igaz, a hazai kiskereskedelmi forgalom még mindig csökkenést mutat az előző évhez képest. A számok ugyan relatíve javultak, de az elemzők arra számítottak, hogy már most pozitív lesz az adat.

A forint csak reggel mutatott lendületet, akkor mindkét fontos devizával szemben erősödött, majd következett egy gyengülés hullám 10 óra magasságában és a hazai fizetőeszköz jelenleg ismét a mai legrosszabb teljesítménye felé közelít.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Az euró ára 275,24 forint a tegnapi 274,74 forintos záráshoz képest, ezzel a deviza már nem jár messze a ma mért legrosszabbjától, a 275,58 forintos euró ártól. Az átlagos árfolyam ennek ellenére még hajszálnyival a 275-ös szint alatt marad, bár az euró ára jelenleg is emelkedik.

A helyzet a svájci frank tekintetében is hasonló, jelenleg 213,35 forintot adnak az alpesi devizáért, a mai legmagasabb ár 213,96 forint volt. Reggel még a 211 alatti szinten is járt a forint a svájci frankkal szemben, de mostanra ismét emelkedik az árfolyam és ha a trend folytatódik, a frank ára magasabb lesz, mint a tegnapi, 212,26 forintos záróérték.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.