BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Forint: csendes volt az éjszaka

Csendesen telt az éjszaka a világ devizapiacain, így alig változott a forint árfolyama péntek reggel csütörtök délutánhoz képest.

Reggel az eurót 275,83 forinton jegyezték a nemzetközi kereskedésben, szemben a csütörtök esti 275,80 forinttal. A svájci frank tovább gyengült az euróval szemben, így árfolyama 211,50 forintra módosult a tegnap esti 212,15 forinttal szemben. A dollár kurzusa 204,85-ről 204,70-re változott.

A forintpiac pénteki kereskedését továbbra is a hétfői kamatdöntésre való várakozás jellemezheti. A Dow Jones üzleti hírügynökség által megkérdezett elemzők arra számítanak, hogy a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa tovább folytatja szigorítási ciklusát és ismét 25 bázisponttal emeli a jegybanki alapkamatot. Csökkentheti ugyanakkor a kamatemelés szükségességét, hogy a forint az elmúlt időszakban jelentős mértékben erősödött a legfontosabb nyugati valutákkal szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.