BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengén szerepelt ma a forint

A hazai fizetőeszköz a hét első kereskedési napján gyengén szerepelt a vezető devizákkal szemben. Délután kismértékű korrekcióba kezdett a forint, azonban tőzsdezárást követően újabb gyengülésnek indult.

Az uniós deviza egységéért 279,88 forintot kértek a bankközi devizapiacon fél hatkor, ami elmarad ugyan a napi mélypontnak mondható 280,5 forintos árfolyamtól, azonban jelentős gyengülést mutat a péntek délutáni 276,55 és a hétfő reggeli 278,2 forintos árfolyamtól.

Friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A devizahiteleseket leginkább sújtó alpesi devizával szemben is gyengült a forint. A svájci frank egységéért 223,05 forintot kértek késő délután, mely szintet jelentős erősödést követően érte el a hazai deviza. A frankért napközben volt, hogy 225 forintnál is magasabb árfolyamon jegyezték. Ez jelentős mozgást mutat, hisz pénteken délután még 220,7 forintos árfolyamon jegyezték a svájci frankot.

A dollárt 216,31 forintos árfolyamon jegyezték, ami szintén jelentősgyengülést mutat a pénteki 212,68 forintos szinthez képest.

A devizapiacokon is a szuverén adósságválság miatti aggodalmak felerősödése volt az irányadó hétfőn. Elemzők szerint jelentősebb gazdaságpolitikai lépés nélkül nem várható a piacok stabilizálódása, addig pedig a forint tovább gyengülhet a vezető devizákkal szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.