BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Közel kéthavi csúcson a forint a svájci frankkal szemben

Csaknem kéthavi mélypontra, 210 forint közelébe csökkent tegnap a svájci frank árfolyama a bankközi devizapiacon, ez további egyegységnyi forinterősödést jelentett a kedd esti állapothoz képest. Napközben a 209,5-des szintig is leszállt a kurzus.

Javított a hazai fizetőeszköz az euróhoz és a dollárhoz képest is. Az euró egységéért kevéssel hat óra előtt 272,6 forintot kértek a kereskedők, ez nagyjából 20 filléres elmozdulást jelentett a kedd estéhez képest. Jóval érezhetőbb mértékben – csaknem két forinttal – erősödött viszont a forint az amerikai dollárral szemben, így a zöldhasút már a 202 forintos szint környékén jegyezték.

Az erősödés oka, hogy a nemzetközi piaci hangulat pozitívan alakult tegnap is a jó európai makroadatoknak és az euró-övezeti kötvénykibocsátások piaci fogadtatásának köszönhetően. Tegnap a német kormány gazdasági előrejelzése és a sikeres portugál kötvénykibocsátás táplálta az optimizmust.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.