BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Letörési pont közelében a svájci frank!

A bankközi devizapiacon a forint árfolyama nem sokat mozgott a szerdai kereskedés folyamán az euróval szemben, az egyéb devizák gyengülése miatt azonban mégis javított az árfolyam.

Az utóbbi napokban tapasztalt határozott forinterősödés némileg kifulladt a bankközi devizapiacon, jó hír viszont, hogy egyelőre korrigált az árfolyam. Szerdán napközben az euró kurzusa a 272 forint körül ingadozott, jobbára +/- 0,5 forintos sávban, az árfolyamot az Euromoney konferencia visszafogott hangjai sem zavarták meg.

Az euró árfolyama szerdán 1,35 felett is járt a dollárral szemben, nyolc hetes csúcsra jutva. A svájci frankkal szemben az euró 1,3000 közelébe, 1,2998-ig tudott emelkedni, amire december közepe óta nem volt példa. Elemzők szerint, ha az árfolyam meg tud ragadni 1,30 felett az euróval szemben, akkor akár nagyobb lendületű frankgyengülésre is lehet számítani.

Ennek köszönhetően a forint mindkét devizával szemben javítani tudott. A dollárt 201,67 forinton jegyezték a kedd délutáni 202,70 forint után. A svájci frank jegyzése 210,34 forint 211,76 forint után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.