BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nemigen lesz ennél erősebb a forint

A forint péntek délután az egyiptomi népfelkelés okozta bizonytalanság hatására gyengülni kezdett, a térség többi devizájához hasonlóan. Alig néhány óra alatt több forinttal drágult az euró, a svájci frank, a dollár és a japán jen is. A forint árfolyama azóta nem változott számottevő mértékben.

Hétfő reggel 8 órakor egy euró 272,95 forintba került a nemzetközi bankközi devizapiacon, a péntek esti 273,07 forint után. A svájci frankot 213,01 forinton jegyezték hétfő reggel, a péntek esti 213,52 forint után. Egy dollár 200,71 forintba került hétfő reggel, míg péntek este 201,63 forintot kértek egy dollárért.

 Száz japán jen 244,73 forintba került hétfő reggel a bankközi kereskedésben, a péntek esti 244,44 forint után.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A SEB bank szerint nem érdemes a forint erősödésére számítani. A svéd bank azt tanácsolja a devizapiaci befektetőknek, hogy ne vegyenek fel úgynevezett hosszú pozíciót, vagyis ne vásároljanak forintot az árfolyam emelkedésére számítva. A magyar "gazdaság jövőbeni fejlődését övező nagy bizonytalanság miatt nem gondoljuk, hogy ez a megfelelő idő" a hosszabb távú befektetésekre - idézte a SEB elemzőit a Dow Jones amerikai gazdasági hírügynökség hétfői reggeli napindító közép-kelet európai pénzügyi piaci jelentésében.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.