BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Örömhír a frankhiteleseknek! November óta nem volt ilyen erős a forint

A svájci frankot délelőtt fél tízkor 211,29 forintért adták a bankközi devizapiacon, 0,18 százalékkal olcsóbban, mint kora reggel. Az alpesi deviza árfolyama azonban benézett a 210-es ellenállási pont környékére is.

Az euróval szemben is erősödni tudott a forint, az uniós devizáért 272,62 forintot kértek, a dollár 202,5 forintba került.

Utoljára tavaly novemberben volt ilyen erős szinteken a forint az euróval és a svájci frankkal szemben. A forint ismét jelentősen túlteljesítette a régiós fizetőeszközöket - áll a Raiffeisen devizapiaci hírlevelében.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

Fundamentális oldalról a kedvező nemzetközi befektetői környezet mellett a régiós kamatemelési várakozások (lengyel és magyar) és a februári struktúrális reformokkal szembeni javuló várakozások támogatják a forintot.

Technikai oldalról nézve az EUR/HUF árfolyam letörte az október óta fennálló emelkedő trendcsatornát, megnyitva az utat a további forint-erősödés felé. A következő fontos támasz-szint a 270 lesz, de a trendcsatornából való letörés alapján akár 265 közelébe is eljuthat az árfolyam. Az RSI eközben már túladottságot mutat, ami megtorpanásra utalhat a forint erősödésében.

Ötheti csúcsra erősödött az euró a dollárral szemben az 1.35-ös szint
megérintésével. Az euró annak ellenére erősödött, hogy az európai
pénzügyminiszterek (ECOFIN) hét eleji ülése érdemi előrelépés nélkül zárult,
pedig az euró múlt heti menetelése nagyrészt a felfokozott piaci várakozásoknak volt köszönhető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.