BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban zárt a New York-i tőzsde

Dacára a Citigroup gyenge gyorsjelentésének és az Apple-t övező aggodalmaknak pluszban zárták a keddet a New York-i értéktőzsde vezető mutatói.

A 30 vezető iparvállalat DJIA indexe 50,55 ponttal, azaz 0,43 százalékkal 11.837,93 pontra emelkedett. Az S&P 500-as mutató 1,78 ponttal, vagyis 0,14 százalékkal 1295,02 pontra növekedett. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 10,55 ponttal, azaz 0,38 százalékkal emelkedett, így 2765,85 ponton zárt.

A Nasdaq és az S&P indexének növekedését részben az fékezte, hogy a Citigroup csalódást okozó negyedéves eredményt közölt, de visszafogták az emelkedést Steve Jobs, az Apple vezérigazgatójának egészségi állapotával kapcsolatos újabb aggodalmak is. Az Apple árfolyama mintegy 3 százalékkal esett, miután a cég bejelentette, hogy Steve Jobs 2004 óta most harmadszor vonult be kórházba gyógykezelésre. Az Apple a keddi kereskedés zárása után ismerteti negyedéves eredményeit.

    A Citigroup árfolyama több mint 5 százalékkal csökkent, mert negyedéves profitja és bevétele egyaránt elmaradt a szakértői várakozásoktól. A harmadik legnagyobb amerikai bank adózott eredménye 1,3 milliárd dollár, részvényenként 4 cent lett az egy évvel korábbi 7,6 milliárd dollár, részvényenként 33 cent veszteség után.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.