BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rossz napja van a forintnak

A forint ma reggel gyengült mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben és a nemrég kezdődő korrekció ellenére sem kecsegtet sok jóval a mai nap.

Egy euróért jelenleg 278,28 forintot adnak az esti 277,98 forintos záróértékhez képest. A forint egyébként ma már csaknem átlépte a 279-es szintet is, a mai átlagos árfolyam 277,88 forint.

A forint árfolyama a héten várhatóan 275-278 forintos euró jegyzési tartományban alakulhat. Az euró gyengülését a Kínától kapott támogatás állította, majd fordította meg. A kínai jegybank egyik illetékese közölte, hogy Kínának diverzifikálnia kell devizatartalékait, és a dollár kárára növelnie kell más devizák részarányát portfoliójában.

Az euró gyengülésének fő oka az, hogy a piac magas kockázati prémiumot áraz be Portugália ezen a héten esedékes 1,25 milliárd eurós kötvénykibocsátásának. Emellett a kínálat is magas, a héten összesen 24 milliárd eurós kötvénykibocsátás esedékes Európában.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A svájci frank tekintetében sem lehetünk bizakodóak, hiszen az alpesi deviza ára jelenleg 223,64 forint. Ugyanakkor az árfolyam ma reggel már átlépte a 224-es szintet is, az átlag pedig 223 forint volt.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.