BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Richter vezeti a BUX-ot

A BUX felfelé vette az irányt, miközben a vezető európai indexek esést mutatnak. A líbiai kockázatok mérséklődtek, a piac megnyugodni látszik.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,28 százalékot erősödött 23 110,75 pontra (+63,99 pont). A forgalom kevesebb mint egy óra alatt meghal 2 milliárd forintot.

A blue chipek vegyesen teljesítenek. Az OTP 0,17 százalékot emelkedett 5 750 forintra. A MOL 0,2 százalékot erősödött 23 885 forintra. A Richter 1,41 százalékos pluszban 38 590 forinton áll.

A friss pici adatokat itt megtekintheti!

A Magyart Telekom 0,35 százalékot e3sett 556 forintra.

Az európai vezető indexek minimális esést mutatnak. Az FTSE 100 0,5 százalékot gyengült, a DAX 0,4 százalékot esett.

Raiffeisen komment

Gyakorlatilag 5500 és 6000 forint között szinte bármerre mozoghat az OTP az éppen aktuális nemzetközi hangulattal párhuzamosan. Optimisták azonban csak akkor lehetnénk, ha ki tudna menni 6000 fölé. A papírt erősen befolyásolhatják a holnap esedékes reform bejelentések, 6000 fölé kimennie ezek pozitív fogadtatása esetén lehetséges csak. Az előző napok erős teljesítményét  övetően kitörési pontra került az MTelekom, bár rövid távon már túlvett. Ugyanakkor, hacsak nem fog nagyon nagyot szólni a reform csomag, ez a papír várhatóan még nem fog tudni érdemben tovább menni még, ahogy eddig sem tudta magát átrágni az utóbbi időben az 550-560-as sávon. Amennyiben mégis áttörné, spekulatív long nyitható, az már ugyanis valószínűleg az osztalékralli kezdetét jelezné.

Sikeres tesztet zárt a Richter a Caprizinnal, de szélesebb dózishatást is vizsgálnak még - Equilor

Semlegesnek értékeljük a Richter ma reggeli közzétételét a Caprizine kutatás második fázisában végrehajtott 8 hetes klinikai vizsgálatról. E szerint az összesített különbség a Cariprazine- illetve placébó-kezelt csoportok között nem volt statisztikailag szignifikáns, de a vizsgálat során bizonyítást nyert, hogy a magasabb dózist alkalmazó csoportban volt tünetjavulás a placébó csoporthoz képest. A társaság és a Forest Laboratories ennek függvényében mérlegeli egy további kettes fázisú szélesebb dózishatást mérő vizsgálat lefolytatását. A Caprizine antidepresszáns gyógyszer molekulájának kutatása egyébként már a harmadik fázisban van és idén év végére ígérte a Richter ennek a lezáruló fázisnak az eredményét. Vagyis ekkor derülhet ki, hogy sikerül-e valóban klinikai hatást elérni a gyógyszerrel, amelyből saját fejlesztésű terméket tudna előállítani a Richter. Ennek a kutatási fázisnak jelentős a költségigénye, de amennyiben sikeresen zárul, úgy tetemes lehet a hozzáadott értéke a Richter profittermelő képességéhez.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.