BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Az euróval együtt zuhanhat a forint

Nagyban függ a forint árfolyamának alakulása az euróövezeti államadósság-problémák kezelésének ütemétől. Egyelőre lassan csordogál lefelé a hazai fizetőeszköz jegyzése.

Péntek reggel a forint 272,68/euró volt vételi oldalon, kissé rosszabb a csütörtöki késői 272,47/eurónál. A svájci frankkal szemben 207,29/franknál tartott, 0,31 százalékkal gyengébben a csütörtök estinél. A forint utolsó történelmi mélypontja a svájci frankkal szemben tavaly, szeptember 8-án volt, 226,41/frankon. Az óévet 21,86 százalékkal alacsonyabban végezte a frankkal szemben, mint az előzőt.

A dollár árfolyama is visszakúszott a 200 szint fölé: a jegyzés péntek reggel 200,93-201,43 forinton állt. Csütörtök este a forintkurzus 200,37-87/dollár volt.

A térségi valutákat továbbra is veszélyezteti, ha a piacokat elbizonytalanítja az euróövezeti államadósság-problémák kezelésének lassúsága. Ezen belül a forint helyzete ingatagabb, mint a zlotyé vagy a cseh koronáé, írta elemzők véleményét idézve a Dow Jones hírügynökség péntek reggel.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.