BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csinos kis pluszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 116,31 pontos emelkedéssel, 22.825,66 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,51 százalékkal erősödött.

A legfrrissebb piaci adatokat itt megtekintheti!

Kun Szabolcs, a QUAESTOR Zrt. pénzügyi tanácsadója mérsékelt emelkedést vár a nyitásban. A nap folyamán az árfolyamok a nemzetközi trendeknek megfelelően változhatnak, különösen az OTP árfolyama igazodhat a külföldi piacok, főleg a DAX bankpapírjainak árfolyamához. Kun Szabolcs szerint az Egis is erősödhet a héten, az árfolyam-emelkedés akár már kedden is elindulhat.

A tanácsadó szerint az egyiptomi belpolitikai helyzet elsősorban az olaj árára hatott, amely két napja emelkedik, de az észak-afrikai országban egy hete zajló tüntetések és Egyiptom leminősítése gyengíti a forint árfolyamát is. A tőzsdéken egyelőre nem uralkodott el a félelem, a német piac 0,7 százalék körüli pluszban nyithat. Hozzátette, hogy az egyiptomi helyzet további, jelentős romlása esetén nem lenne kétséges az árfolyamok gyengülése.

Hétfőn a legnagyobb piaci tőkeértékű európai részvények FTSEurofirst 300-as mutatója 0,1 százalékkal 1,145,06 pontra emelkedett. Az FTSE-100 0,31 százalékkal 5.862,94 pontra csökkent, a DAX-30 0,36 százalékkal 7.077,48 pontra gyengült, a CAC-40 index 0,08 százalékkal 4.005,50 pontra erősödött. -->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.