BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Esésben a BUX - Nagy vesztes a Richter

A BUX a sorozatos menetelés után esésbe váltott: az index 1,58 százalékos mínuszban tartózkodik kora délután. A nemzetközi hangulat ugyan nem mondható negatívnak, de az előző napokhoz képest romlott.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 1,58 százalékos esésben tartózkodik kora délután, az index 23 178,33 ponton áll (-363,59 pont).

A tőzsdei forgalom majdnem elérte az átlagos 2011-es szintet, mely 16,87 milliárd forint. A részvények eddig 14 milliárd forint értékben cseréltek gazdát.

A nemzetközi hangulat mérsékelten kedvezőtlenebb, mint ahogyan az elmúlt időszakban megszokhattuk, az európai vezető tőzsdeindexek stagnálás közelében állnak.

A vezető részvények közül csak a Magyar Telekom áll emelkedésben: 0,36 százalékos pluszban 549 forinton jegyzik a részvényt.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP 0,86 százalékos esésben áll 5938 forinton. A MOL már nagyobb korrekción ment keresztül eddig: 1,8 százalékot veszített értékéből, 22 590 forinton jegyzik.

A legnagyobb esésben a Richter áll: 3,93 százalékot esett 40 685 forintra.

A BUX januárban a világ egyik legjobban teljesítő indexe volt, így a korrekciót néhány elemző már várta.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.