BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Gyengélkedik a forint

A forint reggeli remek teljesítményt követően most fokozatosan gyengül mind az euróval, mind a svájci frankkal szemben.

Egy euróért jelenleg 270,75 forintot adnak, ez ugyan jobb a 270,84 forintos záróárnál, de az árfolyam folyamatosan emelkedik, holott ma már csaknem a 270-es szint alá is be tudta küzdeni magát a hazai deviza.

Hasonló mozgás figyelhető meg a svájci frankkal szemben is, az ár most 206,21 forint, az előző záráskor 205,49 forintot adtak az alpesi devizáért. Az átlagos árfolyam ma eddig 205,79 forint volt, a legjobb pillanatban 204,70 forintot adtak érte.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A mai napon elkezdődik a parlament tavaszi ülésszaka a kormányfő napirend előtti felszólalásával. Orbán várhatóan újabb morzsákat árul majd el a gazdasági csomagról, ami újabb muníciót jelenthetne a befektetők számára. Emellett megkezdődik a jegybanktörvény módosításának tárgyalása, amely alapján az új tagokat a parlament kormánypárti többségű gazdasági bizottsága választaná. Ezzel a kormány monetáris politikára gyakorolt
befolyása nőne. A Danske Bank elemzői a 275-ös szintnél a forint vételét javasolják az euróval szemben.A Raiffeisen elemzőima 271,40-274,25 közötti mozgást várnak

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.