BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Három nap zuhanás után újra jó hírek a hazai piacról

A BUX három nap esés után újra emelkedni tud pénteken. Igaz, viszonylag alacsony forgalom mellett, de a blue chipek erősödnek.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 1,11 százalékos emelkedésben áll a hét utolsó napján 22 329,85 ponton (+245,86 pont).

A vezető részvények mindegyike erősödni tudott. A legkevesebbet az OTP erősödött: 0,83 százalékot 5 640 forintra. A Magyar Telekom és a MOL valamivel több mint 1 százalékot emelkedett: az olajcég részvényei 1,14 százalékos emelkedésben 21 595 forinton, az MTelekom 1,12 százalékot erősödött 537 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A héten a legnagyobb csapást átélt Richter 1,51 százalékot emelkedett 39 805 forintra.

„Tovább zuhant a hazai piac, de hasonlóan alulteljesítő a feltörekvő piacok többsége a fejlett piacokkal szemben, amelyek egyelőre teljesen sértetlenek. Figyelembe véve, hogy ott is igen időszerű lenne legalább egy egészséges korrekció a kockázatok lefelé mutatóak, sokáig nem valószínű, hogy a fejlett és fejlődő piacok ennyire eltérő teljesítményt mutassanak. Bár három ilyen nap után egy kis felpattanás minden további nélkül jöhet itthon, a kulcsszintek letörésével ajánlásunk aktivizálódott” – írják a Raiffeisen elemzői napi piaci kommentárjukban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.