BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leláncolták a forintot

Napok óta alig változik a forint árfolyama a bankközi devizapiacon: az eurót továbbra is 270 forint, a svájci frankot pedig 205 forint körül jegyzik.

A pozitív hangulat ellenére az euró/forint árfolyamban korrekció jöhet a következő két hónapban, az euró jegyzése eljuthat a 275 forintos szintig, még akkor is, ha időközben áttöri a 268,50 forintnál húzódó határt és egészen 265 forintig kúszik. A globális befektetői hangulat ugyanis várhatóan romlik majd, a forint erősödése pedig túlságosan gyors volt - tette hozzá Németh Dávid, az ING elemzője.

Szerda reggel 7 óra körül az euró/forint árfolyam az utóbbi napokban megszokott módon 9 havi csúcs közelében volt, egy euró 270,15 forintba került a nemzetközi kereskedésben, a svájci frankot 205,58 forinton jegyezték. Egy dollár 197,96 forintba került szerda reggel, száz japán jen pedig 240,29 forintot ért.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.