BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Megtáltosodott a Magyar Telekom, tartja magát a Mol

A tőzsdéken vegyes mozgás észlelhető, ám a hangulatra alapvetően rányomja a bélyegét a líbiai feszültség. A BUX a reggeli esés után pluszba tudott kapaszkodni.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX minimális pluszba kapaszkodott délutánra. Az index 0,14 százalékot emelkedett, reggel még 0,9 százalékos esést mutatott a BUX. A nap folyamán folyamatos emelkedéssel jutott pozitív tartományba az index, míg az európai tőzsdék vegyesen teljesítenek.

A forgalom délutánra elérte a 12 milliárd forintot, így zárásra akár a 2011-es átlagos 16,36 milliárd forint is meglehet.

A Magyar Telekom megtáltosodott, és 2,66 százalékos pluszba került 540 forintra. Az emelkedéshez hozzájárulhatott, hogy a Goldman Sachs eladásról semlegesre minősítette a Magyar Telekom részvényeket.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A MOL 1,71 százalékot erősödött 22 500 forintra. A kedvezőtlen nemzetközi befektetői hangulat ugyan esést indokolhat a Líbiai események nyomán, azonban az olaj ára emelkedik, éppen az afrikai zavargások miatt.

A líbiai feszültség kapcsán a Concorde a Facebook oldalán megjegyzi: "a MOL nem hajlandó esni, köszönhetően az események hatására felszökkenő olajárnak".

A Richter 1,81 százalékot esett 38 875 forintra. Az OTP 0,88 százalékot esésben áll, 5 580 forinton jegyzik a bankpapírt.

Az európai tőzsdék vegyes képet mutatnak, ám inkább a gyengülés irányába mennek. Az FTSE100 0,77 százalékot esett, a DAX 0,06 százalékot emelkedett. A CAC40 1,16 százalékos mínuszban áll.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.