BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nagy érdeklődés és hozamemelkedés a magyar aukción

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) sikeresen értékesített 50 milliárd forintnyi kincstárjegyet jelentős érdeklődés mellett.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) hat hetes, likviditási kincstárjegyeket értékesített hétfőn. A tervezett 50 milliárd forintos mértékben sikerült eladni a papírokat, noha az elsődleges forgalmazók 122,2 milliárd forintértékben vásároltak volna kincstárjegyeket. A lefedettség majdnem két és félszeres volt. A kereslet 20 milliárd forinttal haladta meg az előző, hasonló futamidejű kincstárjegy akciót.

A hozamok 5,75 és 6,05 százalék között szóródtak, az átlagos hozamszint 5,98 százalékon alakult. A hozam 20 bázisponttal emelkedett a két héttel ezelőtti kibocsátáshoz képest.

Az adósságkezelő kedden 45 milliárd forintnyi 3 hónap lejáratú kincstárjegyet értékesít, majd csütörtökön 50 milliárd forintnyi államkötvényt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.