BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Orbán váratja a piacot - Nő a depresszió

A tegnapi napon emelkedett a hazai piac, érdemi változás azonban nem történt a képben. Az utóbbi napokban belesimult a fejlett piacokénál lényegesen kedvezőtlenebb feltörekvő piaci trendekbe.

A hazai reformokra való spekuláció miatti erős felülteljesítés alábbhagyni látszik. Ezt erősítheti, hogy a hétfői miniszterelnöki beszéd után sem lett világos pontosan milyen reformokat képzel el a kormány, illetve egy tegnapi hír nyomán úgy tűnik a 2010-es államháztartási célt elvétették, amely növelheti a szükséges jövőbeni megszorítások nagyságát a további hiánycélok eléréséhez.

Az OTP-ben a Raiffeisen szerint továbbra is az 5 500 tekinthető erős támasznak lefelé, ennek elesése inkább csak akkor valószínűsíthető azonban, ha a fejlett piacokon is markánsabb esés mutatkozik.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A MOL a várakozásoknak megfelelően nem tudott profitálni a keddi gyorsjelentésből, amelyet semlegesnek ítéltünk meg. Ezek alapján pedig nem változtattak azon a várakozásukon, hogy folytatódhat a konszolidációs fázis a papírban, miután múlt héten élesen törte rövid távú emelkedő trendjét. Lefelé a 21 000-21 500 erőteljesebb támasz zóna. Amennyiben mégis 22 500 fölé emelkedne (zárna) a papír, akkor pozitív irányba változna a kép némileg.

Az erősen alulteljesítő MTelekom leszakadva az 550-es szintekről az 510 körüli szinteket teljesítheti a továbbiakban. A továbbra is túladottnak számító Richter egyelőre nem tudott érdemi korrekciót mutatni, bár egy 1-2 ezer forintos átmeneti korrekció könnyen jöhet bármikor. Erre erőteljesen spekulálni azonban nem ajánlott, sőt a kép azonban egészen addig negatív marad, amíg nem megy vissza 42 000 fölé. Erre most igen halvány az esély. A 39 000 törése esetén 37 000 illetve 35 000 a támasz. Bár a fundamentumok egyáltalán nem indokolják ezt az árszintet, ez egyelőre egy hulló kés.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.