BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább ütik az OTP-t - Esik a BUX

A BUX majdnem 1 százalékot esett a nyitás utáni egy órában. A legnagyobb mínuszban az OTP és a Richter áll. A nemzetközi befektetői hangulat is kedvezőtlen, az európai tőzsdék is gyengülnek, miután Líbiában polgárháborús helyzet alakult ki.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe, a BUX 0,92 százalékot esett nyitás után 22 158,5 pontra csúszva vissza (-205,35 pont). A kereskedés volumene emelkedett a tegnap délelőttihez képest, azonban elmondható, hogy az eladók vannak többségben. A részvények 3,47 milliárd forint értékben cseréltek gazdát kedd reggel.

A vezető részvények mindegyike esik. A MOL minimális, 0,09 százalékot gyengült 22 100 forintra. A Magyar Telekom 0,38 százalékot gyengült 524 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Nagyobb esést az OTP és a Richter szenvedett el. A bankpapír árfolyama 1,74 százalékot esett 5 532 forintra. A tegnapi nap az OTP 2 százalékot esett, mellyel lehúzta a BUX-ot. A Richter 1,93 százalékos mínuszban, 38 830 forintra esett.

A líbiai feszültség kapcsán a Concorde a Facebook oldalán megjegyzi: "a MOL nem hajlandó esni, köszönhetően az események hatására felszökkenő olajárnak".

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.