BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint a legjobb három deviza között

A forint meglehetősen stabil a fölrengés óta: 3 deviza van mely relatív erősödni tudott azóta az euróval szemben, az egyik a forint - írja Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza, napi devizapiaci elemzésében.

EUR/HUF (272,50 – 274,80): Meglehetősen stabilan tartja magát az EUR/HUF árfolyama, annak ellenére, hogy csupa bizonytalanság övezi a líbiai felkelés alakulását, illetve a japán nukleáris helyzetet. A földrengés óta eltelt időszakban mindössze három olyan fontosabb deviza van a Bloomberg összehasonlító táblázatában, amely relatív erősödni tudott az euróhoz képest: a román lej, a forint, és a bolgár leva. A zloty például masszívan gyengült az utóbbi napokban mind az euróhoz, mind a forinthoz viszonyítva, ami leginkább a lengyel kamatemelés időbeni eltolódása miatt következhetett be.

Hamarosan brit és francia vadászgépek vehetik át a líbiai légtér fölött a hatalmat, így mégsem olyan biztos, hogy Kadhafi nyerésre áll. Ha a BT nyomására mennie kell a diktátornak, akkor felmerül a kérdés: vajon lesz-e helyette egy olyan legitim vezető, akinek a jelenlétével az olaj ára visszakerülne a 100 dolláros szint alá.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

EUR/USD (1,4000 – 1,4100): Amennyire stabilnak mondható az EUR/HUF devizapárban az árfolyammozgás annyira hektikusan változnak a főbb devizapárok kurzusai. Az EUR/USD mai napi változása már most meghaladja az egy „big figurát“, azaz a 100 pontot, 1,3980-ról 1,4080 fölé gyengült a dollár.

A tegnapi G7-es csúcson a felek megállapodtak abban, hogy igyekeznek útját állni a rekordot rekordra halmozó jenerősödésnek. Hogy ehhez mennyi pénzre lesz szükség, az egy másik kérdés, mindenesetre az intervenciók ideig-óráig segíthetik Japán gazdaságát. Ma is leginkább a nukleáris katasztrófa alakulása határozza meg a devizapiacokat, ráadásul nem publikál adatokat az Egyesült Államok, a görög GDP alakulása pedig nem valószínű, hogy sok vizet fog zavarni.

CHF/HUF (214,40 – 217,00): Nem következett be változás, maradt a svájci kamat, ami megnyugtatta az EUR/CHF zuhanó árfolyamát, és ez hasonlóan stabilizálta a CHF/HUF kurzusát is. A tegnap hajnali 220-as szintről 215-re erősödött a forint a frankkal szemben.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.