BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Bevásároltak az olcsó vételre vágyó befektetők

Az amerikai részvénypiac a néhány napja tartó gyengélkedés után csütörtökön vissza tudott szerezni elvesztegetett erejéből.

Szerző: Tradenet Global

Úgy tűnik, az olcsó vételre vadászó befektetők ismét bevásároltak. A jó munkaerőpiaci adat is segítette az emelkedést, a Munkaügyi Minisztérium adatai szerint a március 12-én végződő héten az első alkalommal munkanélküli segélyért fordulók száma 385 ezer főre csökkent a megelőző heti 401 ezer fő után.

Ebből arra következtethetünk, hogy az április elején megjelenő márciusi hivatalos munkanélküliségi adat még a februárinál is erősebb lesz (februárban 192 ezer új álláshely keletkezett). A Philly Fed index azt mutatja, hogy az ipari termelés 1984 óta a legmagasabb szintre emelkedett.

A befektetők továbbra is reszketve követik a japán krízis eseményeit. Csütörtökön a japán katasztrófaelhárítási csoport 100 tonna vízzel locsolta le a fukusimai atomreaktort, hogy megfékezzék a teljes pusztulást. Jöttek jelentések alacsonyabb sugárzási szintről, de a helyzet továbbra is kritikus.

Pénteken nem jelennek meg jelentős gazdasági bejelentések, úgyhogy a piac iránya Líbiától és Japántól függ. A mai kereskedési nap opciólejárati dátum is lesz. A Nike (NKE) a csütörtöki zárás után jelentett, és -5%-nál is többet gyengült a vártnál alacsonyabb eredmények miatt. A Cost Plus (CPWM) -12%-ot esett ugyanezért, ráadásul az első negyedévre 6 millió dolláros veszteséget jeleztek előre.

S&P500 (SPY)

A makroadatok jó hatással voltak a tőzsdére. A Citigroup elemzői jó vételi lehetőségekről beszélnek a mostani veszteségek után. A csütörtöki éles emelkedés után délután az indexek kissé visszahúzódtak, de a vevők maradtak nyeregben. Az 50 napos mozgóátlag még mindig célként lebeg az indexek fölött 129.64 ponton, és a következő pár napban korrekciós tesztelési szintnek tekinthető.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.