BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hitellel csökkentenék a rezsit

Nagyon kedvező feltételekkel, alacsony kamatozású lakásfelújítási hitelt kínál mától létminimum közelében élőknek az Erste Bank és a Habitat For Humanity.

Az új hitelt elsősorban Borsod, Szabolcs, Hajdú és Békés megyében élő, alacsony jövedelmű családoknak ajánlják. Magyarországon mintegy 900 ezren élnek olyan háztartásban, ahol a lakhatási költségek túllépik a család bevételeinek 40 százalékát. Az Erste és a Habitat For Humanity által kínált lakásfelújítási hitel elsősorban olyan, megszorult családoknak szól, amelyeknek lakását egészségvédelmi, életveszély-elhárítási vagy energiahatékonysági okokból kell felújítani.

Az új hitel összege 200 ezer és 750 ezer forint között, futamideje 1-5 év között lehet. Kamata 16,5 százalék, THM-je 18,88 százalék. Ezzel a legolcsóbb, nem jelzálogfedezetű hitel a magyarországi piacon. A konstrukció kezelési költségtől mentes, nincs folyósítási jutalék és végtörlesztési díjat sem kell fizetni.

A hitel elbírálásakor szociális szempontokat is figyelembe vesznek, a hitelt felvevő családban egy főnek legalább hat hónapos bejelentett munkaviszonnyal kell rendelkeznie és a család jövedelmét szűk határok között állapították meg, a család létszámának függvényében.

A Habitat For Humanity a hitelfelvételhez műszaki tanácsadást is ad, melynek díja 24 ezer forint és a szervezet ellenőrzi a munka elvégzését. A követelményeknek megfelelő családok közül az első 150 kaphatja meg a hitelt.

A két szervezet egy év múlva az alapján értékeli a hitelprogramot, hogy mekkora érdeklődés volt iránti, illetve milyen arányban fizették az adósok a törlesztőrészleteket. Kellő érdeklődés és jó visszafizetési arány esetén a programot meghosszabbítják.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.