BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Így változik a BUX-kosár! Mi történik a részvényekkel?

Szakértői becslések szerint az OTP és a Richter súlya 1-1 százalékponttal eshet az átsúlyozás miatt.

Ennek fényében rendre 30,5 százalékra és 12,5 százalékra csökkenne az arányuk, amennyiben az új kondíciókat a múlt pénteki kereskedési nap alapján határozná meg a tőzsde – írja az Equilor a Facebook oldalán.

Az elemzők kiemelték: a MOL és a Magyar Telekom súlya gyakorlatilag szinten maradna, ez rendre 32,3 százalékos és 12,2 százalékos értéket jelentene. Új tagként üdvözölhetjük viszont a CIG Pannóniát, amelynek számításaink szerint 1,5 százalék körüli súlya lehet a kosárban, miközben az Orco 1,3 százalék körüli részarányt tudhatna magáénak. A TVK viszont kikerül a BUX-kosárból, mivel második alkalommal vérzett el a felülvizsgálaton.

A blue chipek esetében nem számolunk érdemi árfolyamhatással, a két új indextag viszont reflektorfénybe kerülhet rövid távon akkor is, ha a BUX-indexet szorosan követő alapok száma jócskán esett az elmúlt évek folyamán. A CIG Pannónia esetében 100-200 millió forint értékű többletkereslettel számolunk a következő hetekben az indexbe kerülés miatt. A végleges kondíciókat a BÉT a következő hetekben teszi közzé, az új indexsúlyok április 1-én lépnek majd életbe – zárják kommentárjukat az Equilor elemzői.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.