A gyógyszeripari különadó ötlete lenyomta a részvényeket

A BUX 0,4 százalékot esett: a gyógyszergyártók vezetik a gyengülést.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX esésnek indult hétfőn, miután kiderült, a kormány növelheti a gyógyszercégekre kiszabott adót. Magyarország növelheti a speciális adót a 12 százalékról 18 százalékra a Napi Gazdaság jelentése szerint.

A fő kérdés az, hogy a gyógyszer gyártók továbbra is levonhatják-e a kutatás-fejlesztési költségeket – mondta Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank közgazdásza a Bloomberg hírügynökségnek. „Ha nem, akkor az brutális hatást gyakorol az Egisre, és kisebb hatást a Richterre” – tette hozzá.

A BUX 0,4 százalékos esést mutat délután, 24 340 ponton áll. A Richter 1,5 százalékot gyengült 37 910 forintra, Az Egis 1,7 százalékkal került lejjebb 18 675 forinton jegyzik.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP 0,4 százalékot esett 6 295 forintra. A Mol minimálisan, 0,19 százalékkal tudott erősödni 25 400 forintra. A Magyar Telekom 0,65 százalékot emelkedett 618 forintra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.