BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent az olajár: a befektetők menekülnek és aratnak

Az ázsiai kereskedelemben kedden 32 havi csúcsról estek vissza a nyersolajárak. Az elemzők arra számítanak, hogy az akár középtávon is megmaradó csökkenés hatására folytatódik a nyereségrealizálás.

a kockázatos eszközökkel kapcsolatos nyereségrealizálási rohamot váltott ki, arra késztetve a befektetőket, hogy részvényeket adjanak el éscsökkentsék a jen ésaz amerikai dollár elleni fogadásaikat.

A Reuters jelentése szerint a befektetők csökkentették a jen és a dollár elleni fogadásaikat és megkezdték a papírok eladását, miután csökkent az olajár. A Brent minőségű nyersolaj ára 121,97 dollárra mérséklődött barrelenként, a hétfőn jegyzett 32 havi csúcsról, azaz 127,02 dollárról, míg az amerikai nyersolaj ára egyenesen 107,87 dollárra csökkent. Elemzők szerint a Brent ára akár 118,67 dollárra is eshet hordónként, míg az amerikai nyersolaj ára támogatást kaphat 106,81 dolláros szinten.

A nyersolaj árának csökkenését részben a Goldman Sachs jelentése váltotta ki, amely azt tanácsolta a befektetőknek, hogy biztosítsák be profitjaikat, mielőtt az olaj- és más árupiacok irányzata megfordul. Egy japán kereskedőház energiaelemzője névtelenséget kérve, utalt arra, hogy újabban friss spekulációs tőke áramlik be az olajpiacra, ám a Goldman-jelentés csökkentette ezt az beáramlást, legalábbis egyelőre.

Eközben az azonnali arany ára is esett, unciánként 1453,31 dollárra, a hétfőn elért rekord magasságú 1476,21 dollárról, míg az azonnali ezüstöt unciánként 40,12 dollárért adták-vették, elmaradva a hétfőn feljegyzett 31 évi csúcstól, azaz 41,93 dollártól.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.