Hamarosan fellélegezhetnek a frankhitelesek

A BNP Paribas szerint erősödni fog az euró a frankkal szemben, ennek következtében - változatlan forint/euró mellett - a frank/forint kereszt 200 alatti szintre mérséklődhet két hónapon belül.

Az euró erősödhet a svájci frankkal szemben, miután áttöri a 200 napos mozgóátlagot az 1,3144-es árfolyamnál – vélekednek a BNP Paribas elemzői.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A közgazdászok szerint a következő két hónapban 1,34-es szint környékére erősödhet az euró a svájci frankkal szemben. A BNP Paribas célárfolyama 1,365-ös szinten található, és belépést (euró vételt) 1,32-nél javasol. A veszteség minimalizálását 1,304-es árfolyamra tették az elemzők.

Az azonnali erősödést korlátozza, hogy csupán néhány befektető akar frankot eladni, és a Svájci Nemzeti Bank (SNB) is kedvezőnek gondolja az erős frankot: az izmos fizetőeszköz csökkentheti az inflációt.

Ha a forint az időszakban nem gyengül a 265-ös kurzusáról az euró ellenében, akkor az euró erősödése miatt a frankhitelesek újra stabilan 200 forint alatti árfolyammal találkozhatnának.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.