BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Harmadára húzta a TakarékBank eredményét a bankadó

Működése legeredményesebb évét zárta tavaly a TakarékBank: a hitelintézet mérlegfőösszege 379,2 milliárd forint, adózás előtti eredménye 716 millió forint, adózott eredménye pedig 601 millió forint lett. A TakarékBank adózás előtti eredménye a bankadó hatása nélkül csaknem elérte a két milliárd forintot (1,99 milliárd forint), amely pedig több mint 14 százalékkal haladja meg a 2009-es esztendő eredményét.

A még mindig kedvezőtlen makrogazdasági környezet ellenére a takarékszövetkezetek többségi tulajdonában álló TakarékBank a tavalyi évben is teljesíteni tudta, sőt felül is múlta az alapvető üzletpolitikai célkitűzéseit: a bankadó hatása nélkül elért adózás előtti eredménye megközelítette a két milliárd forintot.

Brezina Szabolcs a TakarékBank ügyvezető igazgató elmondta: „Miközben a válság természetesen megérintette a TakarékPontot és a takarékokat is, mi az ezáltal romló hatékonyság ellenére sem zártunk be fiókokat, sőt a folyamatos fejlesztésekre és az ügyfélkiszolgálás további tökéletesítésére koncentráltunk. Mindig is a lassabb, de biztonságosabb haladást, a megalapozott, stabil növekedést tartottuk szem előtt.” – tette hozzá Brezina Szabolcs.

A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt.-t (TakarékBank) 1989-ben hazai takarékszövetkezetek alapították. Részvényeinek többségét (58,1 százalék) ma is a szövetkezeti szektor tagjai birtokolják, miközben 1997 óta a társaságban kisebbségi (jelenleg 37 százalékos) részesedéssel rendelkezik a frankfurti központú DZ Bank AG.

A TakarékBank mérlegfőösszege 2010-ben 379 milliárd forint volt, hitelállománya 160 milliárd forintot tett ki, (bankadó nélkül számított) adózás előtti eredménye pedig elérte az 1,99 milliárd forintot.

A TakarékBank elsődleges feladata a takarékszövetkezeti integrációhoz tartozó hitelintézetek egységes piaci fellépésének elősegítése, versenypozíciójuk megőrzése, illetve termék és szolgáltatás palettájuk szélesítése: segítségével, illetve szervezésében olyan termékeket és szolgáltatásokat is kínálhatnak ügyfeleiknek, amelyeket jogszabályi, vagy gazdaságossági korlátok miatt önállóan nem tennének.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.