BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Leküzdöttük a mumust? - Válság előtti szinten a Dow

A Dow Jones 2008 óta nem látott magasságba szökött, ezzel – az amerikai részvénypiaci index szerint – magunk mögött hagytuk a válságot.

A Dow Jones ipari átlag a mai kereskedési napon 160 ponttal emelkedett, 2008 óta nem látott szintet érve el. A The Wall Street Journal szerint a rekord elsősorban azért meglepő, mert a Dow legerősebb komponense, az IBM jelenleg gyengélkedik; 162,50 ponton áll, 3 pontos csökkenést követően. A kék óriás rossz teljesítménye mintegy 24 ponttal húzza le a mutatót, ami még így is válság előtti szinten áll jelenleg.

A Dow Jones indexben szereplő további 29 részvény viszont rendre erősít, az emelkedést az Intel, a Microsoft, a United Technologies és a Caterpillar vezeti. Ezzel párhuzamosan az S&P 500 is remekül hasít, a legnagyobb emelkedést az Amphenol (+7,8 százalék), a Wynn Resorts (+6,7 százalék), és a Freeport McMoRan (+3,7 százalék) mutatja fel. Az indexben szereplő szektorok között az IT viszi a prímet, több mint 2 százalékos szektor szintű növekedéssel.

Mint arról beszámoltunk, az Intel bevételei meghaladták a Wall Street várakozásait a gyengélkedő személyi számítógép értékesítések és a japán földrengés (a vállalat bevételének hozzávetőleg 10 százaléka származik az érintett térségből) ellenére. Az Intel közleménye alapján az árbevétel 12.8 milliárd dollár körül alakulhat (plusz, mínusz 500 millió dollár) szemben a 11.59 milliárd dolláros 2011 első negyedéves piaci várakozásokkal.

Az IT szektorból jövő pozitív hangulathoz tett hozzá a Yahoo is, amely a vártnál jobb számokat közölt bevételi (árbevétel 1,06 milliárd dollár szemben az elemzők által várt 1,05 milliárddal) és profit (az egy részvényre eső profit(EPS) 19 cent szemben a konszenzus szerinti 15 centtel) szinten is az előző évihez képest, így a cég 3,5 százalék is pluszban zárta a napot.


 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.