BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A görögöktől tarthatnak a frankhitelesek

A forint nem tudott erősödni az euróval szemben, míg a térség legtöbb devizája kedvezőbb szintekre evezett. A görög félelmek miatt a svájci frank ára 210 forint környékén mozog.

Az eurót 264 forint környékén jegyzik a bankközi devizapiacon, és nem is mutatott jelentős árfolyammozgást hétfő délelőtt. A hazai deviza a 263,5-264,5-ös szűk sávban mozgott az euróval szemben.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A román lej 0,5 százalékot erősödött az euróval szemben, a lengyel zloty 0,4 százalékot javított, a cseh korona 0,1 százalékkal került kedvezőbb szintekre a közös európai deviza ellenében. Közben a forint stagnálást mutat napon belül.

„A térségbeli devizák tovább tartják jó formájukat, ami – a koronát leszámítva – a nagyobb kamatkülönbözetből is adódik, de a ma reggeli jó német külkeradatokból is profitálnak a régiós fizetőeszközök. Az unió legnépesebb és legnagyobb gazdaságának szépen muzsikál a külkereskedelme, a márciusi külker-aktívuma nagyot javult: a várt 11,8 helyett 18,9 milliárd euró lett. Németország márciusi exportja több mint hét százalékkal bővült, de szépen tudott az import is növekedni” – írja Karsai Péter, a Commerzbank közgazdásza napi devizapiaci elemzésében.

„A görögökkel kapcsolatos kiújuló félelmek megmutatkoznak az euró/frank árfolyamán, mára már egy euró alig ér többet 1,26 franknál, így a frank/forint árfolyama ismét nincs messze a 210-es szintektől” – teszi hozzá Karsai. A svájci frankot délelőtt 209,5 forinton jegyzik.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.