BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A lélektani határ felé kapaszkodik a forint

A forint hajszálnyit erősödött az euróval szemben, a svájci frank ellenében azonban jobban teljesített.

A forint mérsékelten erősödött délelőtt az euróval szemben, 265,6-os árfolyamról 265 közelébe.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A svájci frankkal szemben jobban teljesített a hazai deviza: 208 forintról 207 forintra mérséklődött az alpesi fizetőeszköz jegyzése délelőtt. Az amerikai dollár ára 179 forint feletti árfolyamról 178,5 forint alá csökkent.

A forint a lengyel zlotyval együtt erősödött az euróval szemben, 0,15 százalékot napon belül. A cseh korona és a román lej viszont 0,1 százalékkal értékelődött le a kereskedés során. Jelentős árfolyammozgás tehát nem látszik, szerdán a vezető európai tőzsdeindexek nem találtak irányt.

„A hétfői kereskedés során elfogyott a pénzügyi piacok korábbi lendülete, de kedden már a kockázati étvágy széleskörű mérséklődése volt jellemző” – írják az MKB Bank elemzői. „A devizapiacokon a jen és a svájci frank izmosodott, a dollár viszont továbbra is gyengélkedik. A legtöbb nyersanyag értéke csökkent, az olajár esése az energiaszektor gyengélkedésén át a tőzsdéket is lehúzta” – mutattak rá a közgazdászok.

„Portugália bejelentette, hogy három éves lejáratra 78 milliárd eurós mentőcsomagot kapott az EU/IMF-től. Egyelőre a hitel kamatlába nem ismert. A bejelentés hatására enyhén felfele mozdult el az euró/dollár árfolyam” – írja Kondrát Zsolt és Lőke András.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.