BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A végén közel 100 pontot ütöttek a BUX-on

A BUX mérsékelten erősödött csütörtökön: ezzel a teljesítménnyel le tudta előzni a vezető európai indexeket, amelyeknek nagy része pirosban fejezte be a napot.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe a BUX 0,4 százalékot erősödött, 22 876 pontra csütörtökön (+88 pont).

A Mol 0,6 százalékot erősödött 22 800 forintra. A Magyar Telekom 0,75 százalékkal került feljebb, 545 forintra. A Richter közel 0,9 százalék zárt magasabb szinten, 35 810 forinton. A vezető részvények közül csak az OTP esett: 0,3 százalékkal került lejjebb, 6 030 forintra.

A BUX napközben 1 százalék körüli pluszban állt, délutánra veszített előnyéből, majd az utolsó pár percben közel 100 pontot süllyedt az index.

Az európai vezető indexek esésbe váltottak, miután Jean-Claude Juncker, az eurózóna pénzügyminisztereinek vezetője úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy Görögország nem kapja meg a következő hitelrészletet az IMF-től.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.