BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúnya zakó lett a vége: Kiütötték a forintot

Az euró 2 forinttal lett drágább pénteken, a BUX kisebb eséssel megúszta a napot.

A forintot nem kímélték a kedvezőtlenné váló nemzetközi befektetői hangulatban. Az amerikai vezető tőzsdeindexek mérsékelt esést mutatnak, és az európai tőzsdék lendülete is elfogyott.

A forint szenvedte el a legnagyobb esését a régiós devizák közül pénteken. A reggeli 266,5 forintos árfolyamról 268,6-ig ütötték a forintot.

A forintot április 18-án jegyezték utoljára ilyen gyenge napközbeni szinten, és március végén zárt hasonlóan kedvezőtlen árfolyam közelében.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

A 267,36-os árfolyam többször megtartotta a hazai devizát az elmúlt napokban, de a szint elvesztése után szabad út nyílt meg az esés irányába. A svájci frankot több mint 213 forinton jegyzik a bankközi piacon.

Ahogy arról beszámoltunk, már délután is „veszélyes vizeken” volt az euró/forint jegyzése.

Kicsit esett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 0,13 százalékkal került lejjebb, 23 337,5 pontra, 11,3 milliárd forintos forgalom mellett.

A vezető részvények közül csak az OTP maradt pluszban. A bankpapír 0,18 százalékot erősödött 6 250 forintra.

A Mol 0,13 százalékot esett 23 060 forintra. A Magyar Telekom 0,37 százalékot korrigált, 540 forintra. A Richter 0,73 százalékkal került lejjebb, 36 500 forintra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.