BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kiábrándulásból lábadoznak a befektetők

Az amerikai részvények a kiábrándító makro adatok ellenére újabb pozitív kereskedési napot zártak. A professzionális közösségi hálózat, a LinkedIn (LNKD $94.25) nyilvános tőzsdére vonulása napján több mint a duplájával növelte meg árát.

Szerző: Tradenet Global

A részvény iránti nagy kereslet egyértelműen mutatja a vevők technológia szektor iránti érdeklődését. Az Apple (AAPL) és a Hewlett Packard (HPQ) teljesítményének az összehasonlítása azt mutatja, hogy a fogyasztói piac kereslete a tábla PC és az okostelefonok felé tendál a hagyományos számítógépekkel szemben.

A csütörtöki gazdasági adatok vegyesek voltak és ez némileg elvette a befektetők lelkesedését a kereskedés első óráiban. A Munkaügyi Minisztérium azt jelentette, hogy 29 ezerrel visszaesett korrigált éves 409 ezer főre a munkanélküliek száma. A használt lakóingatlanok értékesítése visszaesett -0.8%-kal, az elemzők által várt 5.23 millióról 5.05 millióra. A Philadelphia Fed gyártói körkép visszaesett az áprilisban beolvasott 18.5 pontról egészen a 3.9 pontig zuhant. Ez a legalacsonyabb érték 2010 októbere óta.

Péntek: A zárás utáni kereskedés órái tele voltak kiábrándító kiskereskedelmi adatokkal. Gap (GPS) és a Aeropostale (ARO) vonzotta az érdeklődést, előbbi -15%-os, utóbbi -11%-os veszteséggel végeztek. Azonban jó hírek is jöttek a számítógépes üzletágból, a szoftverfejlesztő Salesforce (CRM), erős jelentést adott ki, ami +7.41%-kal felnyomta a részvény árát, míg a Foot Locker (FL) ugyancsak jó bevételi adatokat jelentett +9.16%-os növekedést eredményezve. Pénteken nincs gazdasági bejelentés, ezért csendes kereskedési napra lehet számítani.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 utolsó doji-ja megkérdőjelezi a piac irányát. Az indexen rajzolt fordító gyertya esetleg megfordíthatja a március 12  óta tartó emelkedő trendet is. A jövő bizonytalan. Nem árt az elővigyázatosság a 133-as szint alatt illetve a 135 pont felett, ami esetleg megengedi az indexnek, hogy felmenjen egészen a 137-es éves csúcsig. 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.