BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kialakult a füles csésze alakzat

Az amerikai részvények pénteken több éves csúcson zártak. A befektetők lerázták magukról a langyos gazdasági híreket, inkább az erős bevételi jelentésekre fókuszáltak.

Szerző: Tradenet Global

Április volt 2011 legjobb hónapja a zsinórban a hatodik hónapja tartó trendben. A Dow Jones majdnem 4%-ot növekedett. A pénteki pozitív momentumot részlegesen a Caterpillar (CAT $115.41) vezette, ami 2.5%ot növekedett, miután egy erős bevételi jelentést és egy erős, jövő évi előrejelzést tett közzé.

A következő hét

Wall Street-nek sűrű hete volt, ahogy a befektetők az erős gazdasági adatokra és több tucat amerikai cég bevételi jelentésére fókuszáltak. A fő esemény ezen a héten, az áprilisi munkanélküliségi adat lesz. A munkanélküliség 8.9%-ra emelkedett, míg a foglalkoztatottság 200000-rel növekedett. A foglalkoztatottsági adat, a gazdasági felépülés Achilles sarka.

S&P500 (SPY)

Az S&P 500 áttörte a két hónapja kialakult füles csésze alakzatot, bár a kitörés gyengére sikerült. A befektetők nincsenek meggyőződve arról, hogy nincs benne az intézményi befektetők keze a dologban.

A két fél azt kérdezi egymástól, hogy meddig tudják fenntartani ezt a kötélhúzást. A fecsegés ellenére, a piac csak megy felfelé figyelmen kívül hagyva azokat, akik szerint már túl magasan van. A bikák első ellenállási értéke 1380 pontnál van, 78,6%-os Fibonacci medve korrekció után. Ez után a szint után az eladók és a vásárlók várhatóan beállnak a 1400 pontos érték köré.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.