BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ma nem fogjuk megváltani a világot"

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 150,37 pontos csökkenéssel, 22.908,48 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,65 százalékkal gyengült.

A vezető részvények közül mindegyik negatívban indult: a Mol 1,44 százalékos csökkenéseel 22910 forinton áll, az MTelekom papírok árfolyama 0,72 százalékkal 545 forintra csökkent nyitáshoz képest. Az OTP részvények kurzusa 0,71 százalékkal 5997 forintra csökkent, míg a Richteré 0,83 százalékot mérséklődve 35700 forinton áll valamivel fél tíz után.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője emlékeztetett arra, hogy hétfőn a londoni és az amerikai piacok is zárva vannak, ezért a BÉT-en nem várható "izgalom", nulla körüli nyitásra és vélhetően hasonló zárásra lehet számítani. Az elemző szavai szerint "ma nem fogjuk megváltani a világot".

A bankadóval kapcsolatos újabb hírek viszont negatívan hathatnak a bankpapírok árfolyamára - tette hozzá. Amerikában a Memorial Day-t, Nagy-Britanniában pedig a Spring Bank Holiday-t ünneplik hétfőn, ami miatt szünetel a tőzsdei kereskedés is. 

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője is a szokásosnál jóval alacsonyabb forgalomra számít. Hozzáfűzte: a befektetők a "túlélésre játszanak", így nagy teljesítmény nem várható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.